Växande sydostasiatisk marknad

Kommersiella banker går in på den sydostasiatiska marknaden. Det håller på att lansera en digital banktjänst och öka antalet filialer. Eftersom Sydostasien har en stor ny marknad förväntas affärskonkurrensen mellan banker intensifieras.

Enligt banksektorn den 14: e kommer Hana Bank officiellt att lansera ‘Indonesia Line Bank’ i samarbete med Line, ett dotterbolag till Naver. Det är första gången för en kommersiell bank att lansera en separat digital banktjänst i Sydostasien.

Hana Bank bedömde att marknadsförbarheten var tillräcklig. Indonesiens befolkning är cirka 260 miljoner, den fjärde största i världen, men cirka 60% av befolkningen har inget bankkonto. Faktum är att Indonesien Line Bank är den tredje digitala bankplattformen som skapats i landet. Eftersom det inte är en latecomer är bördan med att skaffa nya kunder mindre.

Holdingbolagets vilja att vara pionjär i Sydostasien är också stark. Den 11: e erhöll Hana Financial Group preliminärt tillstånd att etablera ett kapitalförvaltningsbolag från Monetary Authority of Singapore. Detta beror på att Singapore är en nyckelregion på den sydostasiatiska fintech-marknaden. Det är känt att cirka 40% av sydostasiatiska fintech-företag finns i Singapore.

Stora affärsbanker expanderar sitt territorium på sitt eget sätt. Länder som är fokuserade på affärer är också olika.

Shinhan Financial Group överväger att förvärva detaljhandelsavdelningen i Citibank Thailand och Filippinerna. Det är en beräkning att öka inflytandet i Sydostasien 폰테크 genom att öka antalet företagsländer. Shinhan Bank har redan etablerat lokala dotterbolag i Vietnam, Indonesien och Kambodja och driver 41, 41 respektive 11 filialer. Shinhan Bank är särskilt inflytelserik i Vietnam eftersom den har etablerat sig som utländsk bank nr 1.

KB Kookmin Bank fick preliminärt godkännande för etablering av filial från Monetary Authority of Singapore förra månaden. Kookmin Bank planerar att kontinuerligt utöka sitt utländska nätverk genom att använda Singapore som en global investeringsfinansierings- och finansieringsbas. Tidigare tog Kookmin Bank över förvaltningsrättigheterna för Prasak Microfinance i Kambodja och Bukopin Bank i Indonesien förra året och grundade ett lokalt företag i Myanmar.

Woori Bank öppnade en filial i Bac Ninh, Vietnam i april. Med detta säkrade Woori Bank totalt 15 filialer, 8 inklusive Hanoi-filialen i norr, en i Da Nang i mitten och 6 i Ho Chi Minh i söder. Woori Bank planerar att öppna ytterligare fem filialer över Vietnam i slutet av detta år och säkra mer än 20 filialer fram till 2022.

Bankernas rusning till Sydostasien förväntas intensifieras. Eftersom de upplevde salta vinster. De flesta av de utomeuropeiska affärsresultaten förra året kom från Sydostasien.

Shinhan Bank noterade ett kortsiktigt nettovinst på 234 miljarder vann i utländska affärer förra året, varav 140 miljarder vann registrerades i Sydostasien. Kookmin Bank tjänade också 80,8 miljarder won från sin utländska verksamhet på 108,7 miljarder won i Sydostasien. Hana Bank samlade in 47,5 miljarder vann av 143,7 miljarder vann och Woori Bank 84,4 miljarder vann av 140,7 miljarder vann.

En tjänsteman från en bankbranschen sa: ”I vissa länder i Sydostasien, det finns många öar, så kontanter fortfarande att föredra eller finansiering genomförs i form av mikrokreditinstitutioner. En atmosfär av utforskning”, sade han.

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다